Colonel

Heerlijk verfrissend Zuidfrans nagerecht.
Ideaal na "zwaar" tafelen

 

Hoeveelheid:            8 personen

Benodigd:                 fruitpers, ijsmachine

Benodigde tijd:         20 minuten plus afkoeltijd suikerstroop plus invriestijd (± 6 uur)
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Water

 Suiker

 Citroenrasp

 

 Citroensap

 2,5 dl

 250 gr

 van 3 citroenen

 

 3 dl
 

 

 

 

 

  • Los de suiker op in het water; breng aan de kook, voeg het citroenrasp toe en laat 5 minuten zachtjes pruttelen,
  • Laat geheel afkoelen
     
  • Roer het citroensap door de afgekoelde gezeefde suikerstroop en draai in de ijsmachine tot sorbetijs
  • Doe een bolletje in een glas en voeg een flinke scheut wodka toe
  • Proost!

 

 

Powered by liveSite Get your free site!