Chocoladetaartje met lopende vulling
Bron: Kookse.tv
Hoeveelheid: 6 personen
Benodigd: Oven, mixer, 6 timbaaltjes van 100 ml
Benodigde tijd: 7 uur, waarvan 6 uur koeltijd
INGREDIENT
|
HOEVEELHEID
|
SCHAAL
|
PROCEDURE
|
Boter
Chocolade puur
Ei
Eidooier
Suiker
Bloem
|
225 gr
225 gr
4
3
90 gr
90 gr
|
|
- Smelt bij elkaar au bain marie
- Mix de eieren en de dooiers
Voeg langzaam de suiker toe en mix 5 minuten tot een dik geheel
- Meng het chocoladebotermengsel erdoor
- Zeef de bloem erboven en roer luchtig door elkaar
- Vul de ingevette bakjes voor ¾ en zet minimaal 6 uur in de koelkast
|
|
|
|
- Bak 8 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C
|
|
|
|
- Stort de taartjes op een bordje en
serveer met een bolletje (kaneel)ijs Snijd het taartje open zodat de chocolade eruit loopt
|