Bifteki

Bekend Grieks restaurantgerecht; heerlijk van de gril!! 

Hoeveelheid:             6 personen

Benodigd:                  BBQ/gril(pan)

Benodigde tijd:         30 minuten 30 minuten griltijd
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Varkensgehakt (ev.rund) 
 Lamsgehakt
 Knoflook, gehakt
 Munt, gedroogd
 Peterselie, gehakt
 Zout 
 Zwarte peper, gemalen

 Baksoda

 Fond/bouillon

 500 gr
 500 gr
 8 tenen
 1 eetl
 1 bosje
 1 eetl
 1theel

 3 volle theel

 1 kopje
 

 

  • Meng alles goed door elkaar
  • Proef of er meer/minder munt/ peper of zout in moet
  • Laat een half uurtje rusten


     
  • Kneed de baksoda door het gehakt
  • Kneed de bouillon beetje bij beetje door het gehakt
    Door de baksoda wordt de bouillon opgenomen
  • Vorm met ingevette handen platte, ovale ballen van het gehakt en gril ± 10 minuten
     
  • Vul ev. met platte repen feta
Powered by liveSite Get your free site!