3 kleuren paprikasoep

Drie kleuren en drie smaken. Samen op één bord of in espressokopjes.

Hoeveelheid:            6 kopjes per kleur

Benodigd:                 blender en zeef 

Benodigde tijd:        60 minuten
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 

 Rode paprika, in stukjes
 Olijfolie
 Sjalot, gesnipperd

 Kippenbouillon
 Steranijs

 

 

 

 

 Groene paprika, in stukjes
 Olijfolie
 Lente uitjes, fijngesneden
 Knoflook, fijngesneden

 Kippenbouillon
 Laurier

 

 

 

 

 Gele paprika, in stukjes
 Gemberwortel, geraspt

 Kippenbouillon
 Oregano, gedroogd


 

 

 

 2
 1 eetl 
 1

 5 dl
 1

\

 

 

 

 2
 1 eetl
 2
 1 teen

 5 dl
 1 blaadje

 

 

 

 

 2
 1 theel

 5 dl
 ½ theel

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Rode paprikasoep

  • Sjalot en paprika 5 minuten zachtjes bakken in de olie

     
  • Toevoegen en op laag vuur 20 minuten koken.
    Steranijs verwijderen
  • Soep iets laten afkoelen, pureren in de blender en zeven
  • Op smaak maken met zout en peper

   Groene paprikasoep

  • In olie 5 minuten zachtjes bakken


     
  • Toevoegen en op laag vuur 20 minuten koken.
    Laurier verwijderen
  • Soep iets laten afkoelen, pureren in de blender en zeven
  • Op smaak maken met zout en peper

   Gele paprikasoep

  • In olie 5 minuten zachtjes bakken
     
  • Toevoegen en op laag vuur 20 minuten koken
  • Soep iets laten afkoelen, pureren in de blender en zeven.
  • Op smaak maken met zout en peper.
Powered by liveSite Get your free site!